Mentor Pelaburan EMAS & PERAK Fizikal

Sunday, May 12, 2013

Menjadi pelanggan PUBLIC GOLD PERCUMA!!!!!!!

Assalamualaikum w.b.t

apa khabar pembaca2 blog saya ini
saya doakan anda semakin berjaya dan kaya hendakNYA


harini saya nak kongsi kepada kawan2 pembaca blog bagaimana nak jadi pelanggan Public Gold Berhad.


Terdapat tiga jenis style pelaburan emas (dan perak).

Penyimpan @ Saver.
Pelabur yang berminat menyimpan emas sebagai harta kekal, kekayaan untuk keluarga @ untuk diwariskan. Motto hidup "simpanlah emas untuk masa depan" bagi penyimpan mereka tak mungkin menjual semua emas yang ada di dalam simpanan. Mereka kerja macam biasa, bila ada duit, ada bonus maka baru beli emas.

Pelabur @ investor.
Mereka melihat emas boleh dijual beli dan boleh mendapat keuntungan. Mereka selalu membandingkan pulangan diantara emas dan pelaburan lain contohnya ASB, unit trust, stock dan property. Bila harga jatuh mereka boleh membeli emas dengan banyak dan bila harga naik mereka boleh menjual SEMUA emas dalam simpanan semata-mata untuk meraih keuntungan di dalam RM. Bila harga emas jatuh balik maka mereka membeli balik. It is just about profit. Kalau pelaburan lain lebih untung maka mereka akan ke situ. No heart feeling ya gold


Peniaga emas.
Mereka melihat emas boleh dijual beli dan mendatangkan keuntungan. Apabila harga turun mereka mendapat keuntungan dengan peningkatan jualan, bila harga naik mereka untung melalui belian semula daripada pelanggan. Pegangan mereka adalah "sebagai penjual, aku tetap buat untung.



okla sebelum tu saya nak kongsi aktiviti Public Gold ada 3 juga:

1. Kilang emas- ada kilang sendiri yang menempa dan menulenkan emas utk dijadikan jongkong

2.Tempat Urusniaga Jual & Beli Emas (18 cawangan seluruh malaysia - tgk SINI cawangan terdekat)

3. Tempat Simpanan Emas ( Safe Box)

jadi sebagai pelanggan Public Gold anda boleh memanafaatkan Public Gold untuk menyelesaikan masalah anda sebagai contoh melindungi kekayaan anda dari hilang dan boleh menjana kekayaan melalui kenaikan harga emas dan perak.

Sebagai contoh anda berminat untuk membeli emas..anda boleh tengok senarai Lokasi cawangan public gold di seluruh Malaysia.....alamat boleh tgk di SINI

anda boleh bila2 masa pergi ke cawangan untuk melihat emas...belajar ilmu2 emas yg sentiasa di kongsi setiap bulan seperti di bahagian SEMINAR setiap bulan oleh penceramah rasmi dan star speaker setiap branch. (saya salah seorang PENCERAMAH Rasmi Public Gold)

ok....jika anda berminat untuk membeli emas , perak, dinar, barang kemas boleh Register akaun untuk membuka akaun anda di SINI (percuma sahaja untuk mendaftar)

anda boleh klik bahagian LOGIN dan REGISTER akaun untuk menjadi pelanggan rasmi Public Gold




selepas mendaftar anda boleh isi maklumat peribadi anda seperti Nama, introducer name (PG000079), Introducer name : Pokli Wealth Management - Fazli , Tel : 019 6645066

dan selepas semua maklumat peribadi anda dah di isi boleh klik Register....jgn lupa masukkan akaun bank untuk public gold memberi komisen kepada anda untuk order min rm20k dapat diskaun 1%



selepas dah register anda dah ada 1 akaun dan lain kali kalau anda nak order atau jual balik boleh refer website Public Gold ini yer!

ok...apabila nak beli emas sila klik bahagian Order


dan paparan order emas akan keluar......masa ini anda boleh pilih untuk membuat tempahan emas apa yang sesuai dan menepati budget anda...tapi sebelum beli kena faham dulu berapa spread emas dan harga yang paling murah......harga ada di website....spread emas public gold adalah seperti berikut

spread emas public gold

10g                                       =  8%
20g , 1 dinar & 2 dinar =  6 %
50g & 5 Dinar              =  5.5%
100g & 10 Dinar          =  5%
250g & 500g               = 4.5%


manakala spread bagi silver adalah
10 dirham =16%
100g        = 16%
250          = 14%
500g        = 13%
1000g      = 12%

wowowowow sangat rendah spread ini.....(p/s - promosi bulan mei untuk jadi dealer cuma beli 5kg silver boleh campur2)


okla....bila dah kenalpasti produk yang anda nak pilih boleh klik untuk order emas serta jumlah yang anda nak beli sebagai contoh saya nak beli emas 250g bar

boleh pilih cara bayaran samaada full payment atau easy payment EPP

1- Full payment adalah bayaran penuh dan bawa resit ke public gold untuk collect emas (bayaran di b uat di public bank @ Maybank sahaja)

2- easy payment untuk belian secara ansuran....ansuran selama 4 bulan dan 4 kali dibolehkan untuk anda membeli emas contoh belian rm10,000 bayaran adalah rm2500 sebulan selama 4 bulan...bila dah abis bayar anda boleh ambik stok itu dan anda boleh ambil bila2 masa stok setelah anda membuat bayaran penuh

pengambilan stok
anda boleh memilih samada untuk collect stock emas dan perak di mana2 cawangan yang terdekat dengan lokasi tempat tinggal anda...mudah kan........pihak public gold tidak pos emas tersebut.. kalau nak pos dan urusan penghantaran boleh hubungi saya (pokli 0196645066)

selepas membuat pilihan anda boleh proceed untuk setuju dengan order dan sahkan....salinan email sebagai customer sales order (CSO) akan diberikan melalui email anda yang telah register awal tadi.

contoh saya membuat order dan sahkan


dan salinan email order tersebut akan diberikan kepada anda
ni contoh salinan email tersebut



selepas mendapat email ini anda boleh membuat bayaran kepada akaun Pokli Wealth Management yang anda telah pilih masa nak order tadi samada maybank

Pokli Wealth Management Maybank
555 17100 3253

ni contoh bayaran
slip bank untuk belian emas

dan apabila dah buat bayaran...bawa slip ini ke cawangan public gold untuk mengambil emas

ni contoh emas yang telah di ambil

so dah ambil stok emas dan boleh simpan di tempat yang selamat macam di Public Safe atau mana2 safe box yang terdekat dgn kediaman anda..boleh tanya saya mana tempat yg sesuai 019-6645066



hehehe...simpan tempat selamat...lepas tu anda boleh monitor emas untuk di jual balik bila harga emas dah naik......

nak jual balik anda boleh lock di website ini jugak yer....klik order dan place sell back.

selamat membeli emas dan perak serta barang kemas

sebarang pertanyaan boleh hubungi saya melalui telefon 019-6645066, whatsapp, wechat, viber dan email admin@pokli.com

semoga anda terus kaya dan berjaya serta BERBAHAGIA
ingat emas ingat pokli

berminat untuk datang ke seminar saya yg terdekat boleh tgk jadual di sini




untuk datang boleh sms saya nama & tempat seminar...fast action fast result,,,moga bermanafaat


Tuesday, April 30, 2013

Promosi Bulan May Sempena Hari Pekerja atau Hari Buruh


PROMOSI menjadi dealer public gold dibawah rangkaian Pokli



dari 1 Mei hingga 31 Mei 2013 sahaja..

Normal Dealer -->> hanya perlu beli 5 Kilogram Silver keluaran Public Silver

atau..

Normal Dealer -->> hanya perlu membeli emas bar, dinar, perak, barang kemas sebanyak RM20k

Dengan harga emas yang murah giler ni, anda cuma perlu membayar rm15,+++ untuk menjadi dealer publicgold.

Kelebihan menjadi normal dealer ialah:
1. Mendapat komisyen setiap kali membuat belian

2. Mendapat komisyen setiap kali membuat jualan

3. Boleh menggunakan perkhidmatan PSP (gadai emas ) di publicgold.

4. Boleh menjana part time income dengan menjual emas tanpa perlu menyimpan stok

5. Spread (susut nilai jual balik) yang anda dapat lebih rendah berbanding pelanggan biasa.



Nak tahu lebih lanjut berkenaan dealer publicgold?
Dealer lantik dealer dapat free 10 dirham


boleh hubungi saya di www.pokli.com
telefon, whatsapp, wechat 019-6645066


Ingat Emas Ingat Pokli

Tuesday, April 23, 2013

Seminar Emas April

Assalamualaikum w.b.t Sahabat2 Blog Pokli

Anda ingin Ketahui Rahsia Elmu Emas dan kenalpasti Tindakan dengan berbicara secara terbuka dalam Seminar bersama Saya (tgk gambar)

Seminar ini cenderung kepada didikan dan perbincangan Rahsia Ilmu Emas iaitu kenapa penting sangat menyimpan Emas. Kemudian disusuli dengan susunan Strategi Tindakan bagi keuntungan berniaga emas. Jadi, kalau anda nak tahu selok belok pelaburan emas maka anda dijempuit hadir seminar ini.

Boleh Mendaftar dengan Tel / Whatsapp / Viber : 019-6645066
maklumat lanjut www.pokli.com




Sunday, April 21, 2013

harga emas jatuh ......20g sebanyak 50keping ready stok...dekat 1kilo tu

Inilah suasana bila harga emas mengalami penurunan yang agak drastik..dekat2 ...13.39% harga emas dunia turun sejak 1 bulan

Bukan soal wahhh byknya org membeli emas ketika harga emas hampir menyamai tahun 2010.... Tapi persoalannya adalah mengapa BANGSA ASING LEBIH CELIK EMAS BERBANDING KITA....?????

Sy tinggalkan soalan ini agar anda boleh berfikir sejenak..????

berminat nak memiliki emas public gold seberat 20g...stok ready...ada 1kilo

just buat call , viver, whatsapp & wechat (pokliwealth)
019-6645066
ingat emas ingat pokli

Tuesday, March 19, 2013

Percutian Percuma Public Gold

Assalamualaikum w.b.t

tahniah kepada pengedar yg layak dapat pergi percutian percuma anjuran public gold...beli emas pun dapat cuti percuma...best jugak..alhamdulillah...dan saya salah seorang yg tersenarai
tgk keratan yg keluar harian metro ini
tahun lepas bulan march 2013 pokli dah pergi melancong ke perth australia....tahun ini berpeluang pulak dapat pergi ke africa pulak....syukur alhamdulillah...mmg itu yg saya sangat suka dan buat pulak benda2 yg berkaitan yg saya suka iaitu EMAS vs DUIT...

ni nak share skit trip ke cape town akan pergi dalam minggu ini..tapi persiapan dan buat beberapa hari sebelum pergi......contohnya...tukar duit RAND.....survey tempat2 yg nak pergi...dan persiapan2 tinggal anak2 di rumah........


agak2 cukup tak duit ni nak buat beli barang2 di sana.........duit rand ni kalau tukar RM40 dapat RAND100...+-

aturcara

in sha allah....jumpa lagi lepas ni yer

kalau ada apa2 urusan berkaitan pembelian emas masih boleh hubungi saya di talian
019 6645066

Wednesday, March 6, 2013

Khas untuk wanita jer


WOMEN’S DAY DEALER RECRUITMENT DRIVE (DRD)

Promotion Period: 1st March 2013 – 31st March 2013
Promotion Description:
With minimum purchase of any combination of 100g Public Gold i-Series, you will be entitled
with the privileges as below:
i. Entitled to become Public Gold Dealer
ii. Enjoy 1% rebate

Terms and Conditions

ELIGIBILITY
1. This promotion is valid from 1st March 2013 – 31st March 2013.
2. This promotion is open to all New Signed Up dealership.
3. With minimum purchase of any combination of 100g Public Gold i-Series in a single invoice, you
will be eligible to enjoy the privilege stated on the promotion.
4. This promotion is for female participants only.
5. Easy Payment Purchase (EPP) is available for this promotion.
6. Any cancellation of purchase or unpaid purchase based on the stipulated period is not eligible
for this promotion.
7. This promotion is valid for internet order, mobile applications, call in, SMS, and walk in.
8. This promotion is NOT entitled for other ongoing promotion


pada yang berminat boleh inbox saya admin@pokli.com
call saya 019-6645066

Sunday, March 3, 2013

tempat pajak gold bar public gold

assalamualaikum w.b.t

ni pokli nak share tempat2 yg boleh kita pajak emas jongkong public gold

1) Ar Rahn
2) Ar Rahnu Koperasi Tentera ( Kluang, Sg besi & Sg Udang Melaka)

ni contoh harga marhum di Ar rahnu koperasi tentera (Ar Rahnu KT)

contoh anda pajak emas 100g Jongkong Public GOLD

nilai semasa di ar rahnu KT rm173.87 x 100g = RM 17,387.00
pihak Arahnu KT akan bagi 70% dari nilai RM17,387.00
anda akan dapat cash $$$ dalam RM 12 , 170.90
so...duit tu boleh di gunakan utk membeli emas lagi ataupun digunakan saat2 kecemasan

upah simpan sebulan di ar rahnu KT adalah 0.79%
so anda kena bayar upah 0.79% x 17,387.00 = RM137.35 sebulan

pandai2 rolling duit ar rahnu utk saat2 membeli emas masa harga murah....





3) Public Safe

Public Gold juga ada sistem Pajakan dipanggil PSP

Sejak beberapa bulan lalu, penyimpan emas dikejutkan dengan berita Agro Bank tidak lagi menerima pajakan ar-Rahnu untuk gold bar / coin. Ini agak menyukarkan sesetengah penyimpan yang ingin memakai wang jika berlaku sesuatu keperluan mendesak.




Bagaimanapun, baru-baru ini Public Gold telah memperkenalkan sistem yang lebih kurang sama dengan sistem ar-Rahnu Agro Bank. Sistemnya dipanggil Public Safe Program (PSP). Kadar upahnya seperti berikut :-

Upah simpan                    : 0.80 % sebulan
Jumlah wang diperolehi : 65 % daripada nilai semasa emas yang dipajak.(Harga PG Sell)

Jika ambil contoh, kita ingin pajakkan 250 gram emas PG. Nilai semasa ialah RM 43,500.

Upah simpan = 0.80% x 43,500 = RM 348 sebulan
Jumlah wang diperolehi = 65% x 43,500 = RM 28,275.

Tempoh pajakan ialah 6 bulan. Bermakna maksimum 6 bulan, emas perlu diambil semula dengan bayaran RM 28,275 + ( RM 348 x 6) = RM 30,363.

Kalau nak compare dengan pinjaman peribadi, seolah-olah kita ambil pinjaman dengan kadar 9.6% setahun. (0.8% x 12 bulan)

Maknanya, adalah juga option untuk penyimpan emas Public Gold untuk menggunakan wang secara sementara jika berlaku sesuatu keperluan mendesak tanpa perlu menjual emas simpanan mereka.

Bagaimanapun, nasihat saya, jangan tunggu lama untuk menebus. Dikhuatiri kadar upah simpan makin tinggi dan payah nak tebus kembali. Bila ada duit , terus saja dapatkan kembali emas yang dipajak.



untuk belajar lebih boleh datang jumpa saya di seminar pokli seluruh malaysia


Ingin mendaftar sms nama & tempat seminar ke 019- 6645066


ingat emas ingat pokli
019- 6645066

Friday, February 8, 2013

Wednesday, February 6, 2013

jadual seminar pokli bulan februari 2013

assalamualaikum

ni nak kongsi jadual seminar bulan feb 2013.....jemput datang bagi yang ingin menambah ilmu tentang pelaburan emas dan nasihat2 berguna dalam pelaburan emas dan perak di Malaysia..secara percuma
ingin mendaftar boleh sms Nama Peserta, Tarikh & Tempat seminar ke 019- 6645066
terbuka kepada semua warga malaysia, brunei & singapore


Saturday, February 2, 2013

PROMOSI : Jadi Pengedar Public Gold Cuma 100g je


Promosi Bulan Febuari 2013
Fast Action Fast Result
Promosi Bulan Feb 2013
syarat2 menjadi pengedar cuma buat belian 100g sahaja & 500g utk menjadi Priority dealer
dapat diskaun 1% dari harga semasa & PD dapat 1.5%

Ingat Emas Ingat Pokli
019-6645066
whatsapp

Wednesday, January 16, 2013

100 cara bagaimana nak bagi ramai orang mai blog anda




Ramai di antara rakan-rakan kita di Internet yang mencari tips
mengenai cara promosi, marketing dan advertising yang sesuai bagi
web mereka sama ada untuk tujuan personal mahupun bisnes. Di
sini saya mengambil sedikit kesempatan untuk menyenaraikan 100 cara
promosi yang biasa dilakukan oleh ramai Internet Marketers di
Malaysia. Semoga ia dapat membantu anda dlm mempromosikan web
secara online ataupun offline. Di sini ada 100 cara promosi untuk tingkatkan
traffic web anda seperti berikut :

# 1
Buat blog dan cerita tentang apa² perkembangan tentang web atau diri anda secara
lebih dekat. Pengunjung suka cerita dan update perkembangan baru. Search engines
juga suka content yang relevant dan fresh spt di blogger.com. Jadikan blog anda
sebagai satu alat promosi yang berkesan.

# 2
Fokus pada ‘niche’ anda dengan lebih tersusun. Pastikan content web anda berkualiti
dan unik. Contohnya spt anda buat web pasal hobi pelaburan, pastikan anda buat
pelbagai tips pelaburan, reference melabur, produk/service berkaitan pelaburan emas, lokasi dan
blog mengenai pelabur emas secara lebih terperinci.

# 3
Letakkan fungsi komponen viral seperti social bookmarking - del.icio.us , furl, digg, etc

# 4
Berikan sesuatu percuma ‘free stuff’ atau ‘free download’ supaya orang seronok melayari
web anda. contoh ebook emas secara percuma

# 5
Sindiketkan content web anda dengan menggunakan function RSS supaya org lain boleh
subscribe di mana² RSS reader.

# 6
Letakkan video di Youtube atau Google Video dan masukkan sekali link / url web anda. contoh macam www.pokli.com

# 7
Gunakan Flickr atau Fotolog sebagai batu loncatan promosi gambar-gambar berkaitan
dengan web anda. Letakkan gambar yang kelakar atau lucu lebih baik untuk dapatkan
publisiti mengenai web anda.

# 8
Letak radio atau audio / video streaming di web anda bagi menarik pengunjung. tapi ada org tak suka...terpulang pada anda

# 9
Bagi ebook atau report free berkaitan apa² niche dan letakkan url web anda di
dalamnya....macam ini la orang suka..ni asyik kena bayar jerrrr...

# 10
Buat namecard / business card dan letakkan url web anda.

# 11
Buat logo atau favicon utk web anda supaya jadikan ia unik dengan identiti tersendiri.

# 12
Nama domain web anda yang ringkas dan tidak panjang supaya mudah diingati.
Contoh : yahoo.com , gameboy.com, pokli.com , pelaburjutawan.com, jutawanemas.com

# 13
Tak perlu heavy sangat graphic atau animation di web anda, hanya simple tapi padat
serta loading time yang pantas bagi sesuatu web yang user friendly.

# 14
Navigation button atau link di web anda yang tersusun dan sistematik supaya mudah
dilayari dan tidak mengelirukan pengunjung.