Mentor Pelaburan EMAS & PERAK Fizikal

Thursday, August 2, 2012

Orang yang KAYA & Berjaya adalah ORANG YANG Paling Banyak BUAT SILAP

Assalamualaikum w.b.t & Selamat Berpuasa

Best tak tajuk arini...orang yang berjaya ni memang ramai yang buat silap...sebab tu la mereka berjaya.......contohnya ramai yang datang melabur dan beli emas fizikal dengan Public GOLD melalui Rangkaian Pokli Wealth Management adalah mereka yang pernah membuat kesilapan di masa lalu......jadi mereka terus iltizam utk tidak melakukan lagi kesilapan dan FOKUS kepada perkembangan pelaburan dan perniagaan yang telah mereka pilih...contohnya FOKUS dengan PUBLIC GOLD....tengok la usaha pada MEREKA yang berjaya....sebab orang yang BERJAYA ni belajar dari kesilapan.....mcm pokli pun pernah buat silap...
ni sebagai pemberi semangat pada pengedar2 kawan2 blog contoh pendapatan Kawan saya dalam pelaburan dan PERNIAGAAN emas bersama Public GOLD....jgn kecoh2 tak....jgn bagitau orang lain pulak....hehehehehe

takdela banyak...pendapatan 1 tahun 2011 baru rm571k....kerja 2 thn dah jadi  jutawan (dengan harapan duit tu tak dibelanja....confirm duit tu buat beli emas)

nak belajar...nak tambah ILMU...nak jadi pengedar emas boleh contact POKLI yer 019-6645066 
(Melayan juga JUAL BELI EMAS tu mmg tugas RASMI )

UTUSAN MALAYSIA 1 OGOS 2012
KUALA LUMPUR 31 Julai – Para pelabur di negara ini perlu berhati-hati membuat pelaburan kewangan agar tidak terjebak melabur ke dalam syarikat-syarikat pelaburan yang tidak mendapat kelulusan daripada Bank Negara Malaysia (BNM), termasuk membabitkan skim-skim kewangan yang melibatkan pelaburan emas dan logam berharga lain.
Menurut BNM, sejumlah 77 syarikat atau individu telah disenaraikan sebagai entiti yang tidak mendapat kelulusan dan tidak sah menjalankan aktiviti pelaburan mengikut peraturan kewangan di negara ini.
Antara jenis-jenis aktiviti yang dijalankan oleh syarikat atau individu tersebut kebanyakannya berkisar kepada pelaburan emas, perniagaan mata wang asing atau menjalankan pelaburan tidak berlesen.
Bank pusat itu berkata, ia menerima pertanyaan daripada orang ramai berhubung dengan syarikat yang mendakwa sebagai institusi terjadual dengan BNM untuk membolehkan syarikat tersebut mendapatkan pelaburan daripada orang ramai.
BNM dalam satu kenyataan di sini hari ini menyatakan bank pusat itu tidak mengeluarkan sebarang lesen mahupun surat kebenaran perniagaan kepada syarikat yang menjalankan aktiviti pemajakan, pemfaktoran, pembangunan kewangan atau pembangunan kredit.
Tegasnya, di bawah Akta Bank dan Institusi Kewangan 1989, syarikat-syarikat tersebut perlu mendapat perakuan bertulis daripada Bank Negara sebelum boleh menjalankan aktiviti itu di negara ini.
“Surat perakuan tersebut yang dikeluarkan oleh BNM bukan lesen perniagaan atau kelulusan daripada BNM berhubung dengan perniagaan terjadual seperti dinyatakan dalam surat perakuan berkenaan, ataupun perniagaan lain yang dijalankan oleh institusi terjadual berkenaan,” kata bank itu.
“Senarai institusi terjadual yang telah mendapat perakuan daripada Bank Negara itu hanya untuk disimpan bagi tujuan perangkaan semata-mata.
“Sekiranya syarikat-syarikat tersebut telah berhenti daripada menjalankan perniagaan terjadualnya, BNM akan menarik balik surat perakuan tersebut,” kata bank pusat itu dalam satu kenyataan di sini hari ini.
Justeru ia menasihatkan orang ramai supaya berwaspada apabila berurusan dengan syarikat atau individu yang menggunakan surat perakuan yang dikatakan dikeluarkan oleh BNM untuk menarik pelaburan dalam pelbagai skim kewangan.
Untuk maklumat lanjut, orang ramai boleh merujuk kepada bahagian ‘Peringatan kepada Semua Penggguna Kewangan’ yang terdapat di laman sesawang Bank Negara http://www.bnm.gov.my atau hubungi talian: 1-300-88-5465 atau dan e-mel: bnmtelelink@bnm.gov.my
Based on information received by BNM, below is the list of known companies and websites which are not authorised nor approved under the relevant laws and regulations administered by BNM :
1 1globalcash Unlicensed activities 13/07/2012
2 1Gold.com.my www.1gold.com.my Gold investment 13/07/2012
3 Al-Saliha Worlwide Sdn. Bhd. Unlicensed activities 13/07/2012
4 Amsyiq Gold Enterprise Gold investment 13/07/2012
5 Arowana Ventures Unlicensed activities 13/07/2012
6 AU Niaga Sdn. Bhd. Gold investment 13/07/2012
7 AU79 International Gold investment 13/07/2012
8 Bumi Klasik Warisan Enterprise Unlicensed activities 13/07/2012
9 Caesar Gold Sdn Bhd Gold investment 13/07/2012
10 Cakera Ringgit Sdn. Bhd Unlicensed activities 13/07/2012
11 Dana Haji Jasman Unlicensed activities 13/07/2012
12 Degold Empire S/B Gold investment 13/07/2012
13 DNA Profile Sdn. Bhd Unlicensed activities 13/07/2012
14 East Cape Mining Corp Gold investment 13/07/2012
15 Extra Capital Programme http://extracapitalprogram.com Forex trading 13/07/2012
16 Ezey Marketing Unlicensed activities 13/07/2012
17 FE Brands (M) S/B Unlicensed activities 13/07/2012
18 Flexsy Enterprise & Barrilorne Corp Gold investment 13/07/2012
19 FNZ Capital Limited www.intelfx.com Forex trading 13/07/2012
20 FX Primus Forex trading 13/07/2012
21 Gain FX Capital S/B www.gainfxcapital.org Forex trading 13/07/2012
22 Gan Patt Services Unlicensed activities 13/07/2012
23 Genneva Malaysia Sdn Bhd Gold investment 13/07/2012
24 GGF Golden House Sdn Bhd Gold investment 13/07/2012
25 Global Creation Trading Unlicensed activities 13/07/2012
26 Global Venture Financing http://globalventurefinancing.com Forex trading 13/07/2012
27 Gorgeous Chain Sdn. Bhd. Forex trading 13/07/2012
28 Great Access Sdn. Bhd. Unlicensed activities 13/07/2012
29 Hexa Commerce Sdn Bhd Forex trading 13/07/2012
30 Honest Group Ltd Unlicensed activities 13/07/2012
31 Iconhill Holding Sdn Bhd Unlicensed activities 13/07/2012
32 IGC Diamond Gold investment 13/07/2012
33 Instaforex Forex trading 13/07/2012
34 Isothree Gold Sdn. Bhd. Gold investment 13/07/2012
35 Jalatama Management Sdn Bhd jalatama.com Gold investment 13/07/2012
36 Jazlaan Enterprise Unlicensed activities 13/07/2012
37 JM Communications & Technology Sdn Bhd Unlicensed activities 13/07/2012
38 JMI Global Unlicensed activities 13/07/2012
39 JTGold Gold investment 13/07/2012
40 Kris Plus Enterprise Unlicensed activities 13/07/2012
41 Lestari2U www.lestari2u.com Unlicensed activities 13/07/2012
42 Liberty Reserve www.libertyreserve.com Forex trading 13/07/2012
43 Life Time Holidays Sdn. Bhd. Unlicensed activities 13/07/2012
44 LocalAdClick http://localadclick.net Unlicensed activities 13/07/2012
45 Mari Wholesale (M) S/B Unlicensed activities 13/07/2012
46 Mega Dynasty S/B Gold investment 13/07/2012
47 Megaherbs Bioextreme Unlicensed activities 13/07/2012
48 One AutoCash www.clubautocash.com www.1autocash.com Unlicensed activities 13/07/2012
49 Pageantry Gold Berhad Gold Investment 13/07/2012
50 Pancar Mayang Sdn Bhd Unlicensed activities 13/07/2012
51 Pars Pay Sdn. Bhd. Unlicensed activities 13/07/2012
52 Prestige Dairy Farm Unlicensed activities 13/07/2012
53 Program 10 Bulan Forex Trading Forex trading 13/07/2012
54 Program I-Rich Unlicensed activities 13/07/2012
55 Projek Duit 2012 Forex trading 13/07/2012
56 Provisio Multimedia Forex trading 13/07/2012
57 Real Ingenious S/B www.worldfocus.co Forex trading 13/07/2012
58 RGCX Trading Corp http://www.goldrgcx.com/richman8 / www.rapidgcx.comForex trading 13/07/2012
59 RMMUDAH.COM Unlicensed activities 13/07/2012
60 Rowther Technologies MSC Sdn Bhd Unlicensed activities 13/07/2012
61 RS Capital Holdings Bhd Unlicensed activities 13/07/2012
62 Slimberry Extreme Team zatslimberry.blogspot.com/slimberryxtreme.com
63 Speedline www.speedline-inc.com Forex trading 13/07/2012
64 Sri Perkasa Emas Trading Gold investment 13/07/2012
65 Suliz Pearl Mines Unlicensed activities 13/07/2012
66 Swiss Capital Venture Gold investment 13/07/2012
67 Syarikat GECS Ltd Forex trading 13/07/2012
68 Syarikat OLTA Capital Management Inc Forex trading 13/07/2012
69 Syarikat Sri Alam Unlicensed activities 13/07/2012
70 Tabung Dana Ehsan Unlicensed activities 13/07/2012
71 Titan Group Sdn. Bhd Unlicensed activities 13/07/2012
72 TukarGold.net www.tukargold.net Gold investment 13/07/2012
73 VC Gold Sdn. Bhd. Gold investment 13/07/2012
74 Vertical Dragon Sdn. Bhd. Unlicensed activities 13/07/2012
75 Virgin Gold Mining Corporation Gold investment 13/07/2012
76 Worldwide Far East Berhad Gold investment 13/07/2012
77 XOC7 Unlicensed activities 13/07/2012
78 Zeta Capital Management Unlicensed activities 13/07/2012

OKLA INFOMASI PELABURAN EMAS UNTUK ANDA....MODA DAPAT MANAFAAT
Ingat EMAS Ingat Pokli

1 comment:

Blogger said...

I would like to suggest that you use the ultimate Forex broker.